På tur med kjøkkensjefene

Råvarer, lidenskap, kjærlighet til Italia, mat og mennesker er hovedingrediensene i vår historie. I september reiste vi til Italia sammen med kjøkkensjefene våre, for å delta på kurs og workshops hos produsentene våre Polselli, som leverer pizzamelet vårt, Fumagalli som vi får Prosciutto di Parma fra og Parma 2064 som lager parmigiano reggiano. Her fikk vi være med på innsiden av fabrikkene for å se hvordan råvarene vi bruker hver eneste dag produseres. Kanskje du er nysgjerrig på å vite mer om maten du spiser hos oss?

Litt utenfor Roma, nære Arce holder melfabrikken Polselli til. Det er ingen tvil om at pizzabaking er en kunst, og for å få til å lage den tynne, romerske pizzaen vi serverer, trenger vi råvarer av høy kvalitet. De jobber stadig med å utvikle ulike blandingsforhold for å gi det beste melet – det finnes nemlig mange forskjellige typer pizzadeig. I tre generasjoner har de studert hvert enkelt hvetekorn. For pizzabaking er også vitenskap – det handler om alt fra hvordan melet utvinnes til riktig temperaturer når deigen bakes. De tar hvete på alvor!

En halvtimes kjøretur fra sjarmerende Parma ligger produsenten vår av Prosciutto di Parma, Fumagalli til. I flere generasjoner har de lagd parmaskinken du får hos oss. De åpnet sin første delikatessebutikk i Milano for 100 år siden. Det har skjedd mye siden den gang, og i dag driver de etisk produksjon av skinker og salami. Dyrevelferden står øverst, og hvert eneste trinn i produksjonsprosessen blir kontrollert. Kvalitetsstempelet (kronen) som du kanskje kjenner igjen er et bevis på at skinken følger alle regler for å kunne kalle produktet nettopp Prosciutto di Parma. Den må så klart produseres i Parma, og alle ledd i produksjonen overvåkes nøye for å oppnå den høye kvaliteten. Når du spiser parmaskinke hos oss er det Fumagalli som har laget den, og du kan være helt trygg på at dyrevelferd er ivaretatt. Det er en viktig grunn til hvorfor vi er så stolte av å jobbe med akkurat denne produsenten.

En annen kjendis fra Parma er parmesan, og spesielt Parmigiano Reggiano. Hos Parma 2064 lager de flere hundre parmesanhjul hver eneste dag. Menneskene på fabrikken til Parma 2064 har jobbet med faget i åresvis, og det er fascinerende å se det harde manuelle arbeidet de gjør; fra rykende fersk melk kommer inn hver morgen, til ferdig lagret ost i tonnevis. Før moderne teknologi flyttet de ostene for hånd… det skal sies at hvert parmesanhjul veier over 60 kg! Heldigvis har vi kommet langt i dag, og flytting foregår med maskiner. De bruker kun melk fra sine egne gårder – fra de familiedrevne gårdene som ligger innenfor en radius på 10 kilometer fra meieriene i Fidenza, Soragna og Zibelo. Ekstra stas er det at osten de produserer har vunnet flere priser over årene.

Kjøkkensjefene får med seg mye inspirasjon hjem til kjøkkenet på Olivia, og dette gir de eierskap og stolthet som er viktig. Engasjementet og lidenskapen bak disse produktene gjør oss virkelig stolte av å servere gjestene våre den alle beste kvaliteten når det kommer til italienske råvarer!

Flere innlegg