Book bord på
Olivia Eger
Varmt velkommen til oss på Olivia EGER!
Her kan du booke bord for 1-9 personer. For selskap over 9 personer, ta kontakt med oss på eger@olivia.no. Vi tar ingen reservasjoner utendørs, bordene der er kun til drop-in
Finner du ikke bord på ønsket tidspunkt? Ingen fare; bare kom innom, så hjelper vi deg. Vi holder av bord til drop-in så langt vi har mulighet.
Benvenuti!
Åpningstider
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag
lørdag
søndag
Åpningstider i påsken
Skjærtorsdag 12:00–22:00
Langfredag 12:00–22:00
Påskeaften 11:00–00:00
1. påskedag 13:00–22:00
2. påskedag 12:00–22:00
Olivia Eger
Olivia EGER ligger midt på travle Karl Johans gate og selve hjertet der, nemlig på Egertorget. Med perfekt beliggenhet mellom de mange butikkene og handlegatene er Olivia EGER et perfekt sted for en lunsjpause eller middag etter shoppingen.
Restauranten strekker seg over tre etasjer og har plass til nesten 500 gjester inne og en egen underetasje til private arrangementer. Ute har vi bygget en hyggelig uteservering på gateplan slik at du kan kjenne på folkelivet på Karl Johan.
Alle våre restauranter er inspirert av forskjellige italienske byer, og Olivia EGER er inspirert av Roma – den evige byen. Du finner spor av Roma i interiøret og i menyen, og på den måten håper vi på å kunne gi deg en liten smakebit av ikke bare Italia, men også det som er unikt for Roma.
Ellers er det Olivia som du kjenner det; lunt og hyggelig med fyr i peisen, levende lys og en pulserende stemning.
Ciao Roma!
Det italienske kjøkkenet er fullt av fantastiske råvarer og smakfulle retter. Alle regioner har sine spesialiteter som de er ekstra stolte av, og her på Olivia EGER er vi spesielt inspirert av Roma: den evige byen. I tillegg til kjernemenyen vår serverer vi tre retter som er typiske for dette området slik at du kan få en liten smakebit av Italias hovedstad og Lazio-regionen hos oss.

Carciofi fritti
friterte artisjokker, parmesan, aioli
99,-

Cacio e pepe
fattigmanns carbonara med pecorino og nykvernet svart pepper
195,-

Bucatini all’amatriciana
klassisk romersk pastarett med tomatsaus, chili, pancetta og pecorino
215,-

Gelato di nocciola
hasselnøttis med ristede hasselnøtter
75,-
Meny
-
Mandorle con sale vegano
mandler med salt
Mandler45,- -
Olive bella di Cerignola vegano
store grønne oliven
55,- -
Tozzeti di polenta
fritert polenta med aioli
Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Selleri, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt75,- -
Focaccia vegetariano
focaccia, pesto rosso, pesto genovese, aioli
Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt79,- -
Focaccia sarda vegetariano
steinovnsbakt pizza med pecorino, parmesan, rosmarin, havsalt, aioli
Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt89,- -
Carciofi fritti
friterte artisjokker, parmesan, aioli
Bløtdyr, Egg, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt99,- -
Salumi e Parmigiano Reggiano
parmaskinke, fennikelsalami, Parmigiano Reggiano
Egg, Melk, Svoveldioksid og sulfitt119,- -
Calamari fritti
friterte akkarringer med aioli
Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt125,- -
Caprese di Olivia vegetariano
cherrytomater, confiterte tomater, buffala mozzarella, basilikumolje, focaccia
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt145,- -
Carpaccio di manzo
tynne, rå skiver av okse indrefilet, Parmigiano Reggiano, sitron, ruccola, pinjekjerner
Egg, Melk, Pinjekjerne199,- -
Mozzarella di burrata vegetariano
cherrytomater, confiterte tomater, balsamico, burrata di mozzarella, basilikumolje, focaccia
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt209,- -
Antipasto all'Italiana
tomat, mozzarella, parmaskinke, sterk salami, Parmigiano Reggiano, artisjokk, marinert og grillet paprika, grønne oliven, grønn pesto, focaccia
Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt249,-
-
Zuppa ai funghi vegetariano
kremet skogsoppsuppe med smørstekt sopp. Serveres med focaccia
Hvete, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt159,- -
Frittata Olivia
omelett med bacon, purre, pasta og parmesan. Serveres med salat, focaccia og aioli
Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt169,- -
Insalata pollo e pancetta
kyllingbryst, sprøstekt pancetta, parmesan, soltørkede tomater, soyabønner, syltet rødløk, focaccia
Egg, Hvete, Melk, Soya, Svoveldioksid og sulfitt215,- -
Insalata caprese con parma
parmaskinke, mozzarella di bufala, tomater, pesto genovese, pinjekjerner, focaccia
Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt225,-
-
4 formaggi vegetariano
mozzarella, pecorino, parmesan, gorgonzola
Hvete, Melk199,- -
Mare e monti
chili- og hvitløksmarinert scampi, crème fraîche, krydret pølse, blandet sopp
Hvete, Melk, Skalldyr225,- -
Arlecchino piccante!
mozzarella, pecorino, kylling, chilipaste, ruccola, sitron
Hvete, Melk225,- -
Pollo bianco
mozzarella, parmesan, kylling, sorte oliven, ruccola, pesto rosso
Hvete, Melk, Pinjekjerne, Soya229,- -
Funghi e crema di tartufo vegetariano
trøffelkrem, mozzarella, taleggio, blandet sopp, ruccola
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt235,- -
Parma ai pomodori secchi
mozzarella, parmaskinke, chèvre, soltørkede cherrytomater, ruccola, honning, pinjekjerner
Hvete, Melk, Pinjekjerne245,-
-
Margherita Vegetariano
San Marzano tomatsaus, mozzarella, parmesan, basilikum
Egg, Hvete, Melk185,- -
Giardiniera vegano
tomatsaus, aubergine, squash, paprika, cherrytomater, reddik, blandet salat
Hvete199,- -
Al prosciutto cotto
tomatsaus, mozzarella, kokt skinke
Hvete, Melk209,- -
Capricciosa
tomatsaus, mozzarella, sjampinjong, oregano, kokt skinke, artisjokk, oliven
Hvete, Melk225,- -
Mozzarella di burrata vegetariano
tomatsaus, mozzarella di burrata, mozzarella, cherrytomater, ruccola
Hvete, Melk225,- -
Alla diavola piccante!
tomatsaus, mozzarella, sterk salami, pecorino, oregano
Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt225,- -
Nduja e burrata piccante!
tomatsaus, nduja, mozzarella di burrata, mozzarella, ruccola
Hvete, Melk235,- -
Prosciutto di parma
tomatsaus, mozzarella, parmaskinke, pinjekjerner, ruccola, parmesan
Hvete, Melk, Pinjekjerne235,-
-
Linguine alla puttanesca vegano
linguine, tomat, chili, hvitløk, kapers, oliven
Hvete179,- -
Cacio e pepe vegetariano
fattigmanns carbonara med pecorino og nykvernet svart pepper
Egg, Hvete, Melk, Soya195,- -
Bucatini all’amatriciana
klassisk romersk pastarett med tomatsaus, chili, pancetta og pecorino
Egg, Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt215,- -
Pasta carbonara
linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan, nykvernet sort pepper
Egg, Hvete, Melk225,- -
Risotto ai funghi vegetariano
Carnaroli ris, sopp, parmesan, trøffelolje
Melk, Svoveldioksid og sulfitt229,- -
Ravioli con funghi vegetariano
ravioli fylt med steinsopp, kremet hvitvinssaus, smørstekt sopp, parmesan, trøffelolje, ruccola
Egg, Hvete, Melk, Selleri, Soya, Svoveldioksid og sulfitt249,- -
Linguine al profumo di mare
linguine, ASC-sertifisert scampi, squash, chili, fløte, sitron
Fisk, Hvete, Melk, Selleri, Skalldyr, Svoveldioksid og sulfitt249,- -
Penne al pollo ubriaco
penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte
Hvete, Melk249,- -
Pasta di manzo
tagliatelle, ytrefilet av okse, sopp, fløte, gorgonzola
Hvete, Melk, Selleri265,-
-
Melanzane alla parmigiana
aubergine, San Marzano tomater, parmesan, mozzarella, parmesansaus, ricotta og basilikumolje
Egg, Melk, Svoveldioksid og sulfitt275,- -
Merluzzo alla Olivia
pannestekt torsk, chili- og hvitløksbrunet smør, skogsopp, spinat, cherrytomater, purreløk, fennikel, sitron, oliven og rosmarinstekte poteter
Fisk, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt339,- -
Ossobuco con risotto Milanese
langtidsbakt kalveskank med safranrisotto og gremolata
Egg, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt379,-
-
Gelato e sorbetto
velg én kule vaniljeis, bringebærsorbet eller sjokoladeis
Egg, Melk59,- -
Gelato di nocciola
hasselnøttis med ristede hasselnøtter
Hasselnøtter, Melk75,- -
Affogato al caffè
vaniljeis, varm espresso og mørk sjokolade
Egg, Melk89,- -
Tiramisù
savoiardikjeks dyppet i espresso og rom med mascarponekrem og kakaodryss
Egg, Hvete, Melk129,- -
Panna cotta
klassisk fløte- og vaniljedessert med marinerte bjørnebær og bringebærcoulis
Melk129,- -
Soufflè al cioccolato
italiensk sjokoladefondant med bringebærcoulis og vaniljeis
Egg, Hvete, Melk149,-
-
Pizza margherita vegetariano
San Marzano tomatsaus, mozzarella, parmesan, basilikum
Egg, Hvete, Melk105,- -
Pizza al prosciutto cotto
tomatsaus, mozzarella, kokt skinke
Hvete, Melk105,- -
Pasta carbonara
linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan, nykvernet sort pepper
Egg, Hvete, Melk105,- -
Penne al pollo ubriaco
penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte
Hvete, Melk105,-
Vårt italienske kjøkken
Med fokus på italienske råvarer serverer vi pizza, pasta og andre italienske retter – alt hjemmelaget på huset og med kjærlighet til det italienske kjøkken. Tynn og sprø italiensk pizza stekt i steinovn, klassiske pastaretter, antipasti, desserter og kjøtt- og fiskeretter servert slik italienerne gjør det. I hjertet av kjøkkenet, nemlig på pizzakjøkkenet, kan du følge våre pizzaiolos i aksjon som en del av atmosfæren. Nærmere Italia kommer du ikke.
Olivia a casa
… et Olivia-måltid hjemme! Noen dager passer det best å ta med take away. Da står kokkene våre står klare til å lage pizza, pasta og andre retter fra menyen som du enkelt kan hente i restauranten og nyte hjemme. Buon appetito!
Aperitivo all'Italiana
I Italia samles nære og kjære til aperitivo, som helt enkelt betyr en drink før maten. Dette er bare en av de mange tingene vi elsker med den italienske kulturen, og som vi tar med oss til Olivia. På menyen vår finner du alt fra aperitivo-drinker til spennende cocktails som passer både før og etter måltidet. Cin cin!
Sala Privata
På Olivia EGER har vi en hel underetasje i restauranten som kan brukes til private arrangementer og aktiviteter. Lokalet har et eget loungeområde med bar, i tillegg til et stort område med sitteplasser og privat studiokjøkken. Her kan du arrangere pizzakurs med pizzakokkene våre, vinsmakinger med vinkelnere og cocktailkurs med bartendere. Lokalet er perfekt for de som ønsker å arrangere private selskaper eller møter og seminarer med det lille ekstra, som gir en annerledes restaurantopplevelse med skreddersydd opplegg.
Driftssjef
Enrico Ivaldi
enrico@olivia.no
Mathilda Lid Klasson
mathilda.klasson@olivia.no
Restaurantsjef
Kjøkkensjef
Roman Danilov
roman@olivia.no