Book bord på
Olivia Eger
Varmt velkommen til oss på Olivia EGER!
Her kan du booke bord for 1-9 personer. For selskap over 9 personer, ta kontakt med oss på eger@olivia.no. Vi tar ingen reservasjoner utendørs, bordene der er kun til drop-in
Finner du ikke bord på ønsket tidspunkt? Ingen fare; bare kom innom, så hjelper vi deg. Vi holder av bord til drop-in så langt vi har mulighet.
Benvenuti!
Åpningstider
Kjøkkenet stenger 1 time før restauranten stenger.
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag
lørdag
søndag
Olivia Eger
Olivia EGER ligger midt på travle Karl Johans gate og selve hjertet der, nemlig på Egertorget. Med perfekt beliggenhet mellom de mange butikkene og handlegatene er Olivia EGER et perfekt sted for en lunsjpause eller middag etter shoppingen.
Restauranten strekker seg over tre etasjer og har plass til nesten 500 gjester inne og en egen underetasje til private arrangementer. Ute har vi bygget en hyggelig uteservering på gateplan slik at du kan kjenne på folkelivet på Karl Johan.
Alle våre restauranter er inspirert av forskjellige italienske byer, og Olivia EGER er inspirert av Roma – den evige byen. Du finner spor av Roma i interiøret og i menyen, og på den måten håper vi på å kunne gi deg en liten smakebit av ikke bare Italia, men også det som er unikt for Roma.
Ellers er det Olivia som du kjenner det; lunt og hyggelig med fyr i peisen, levende lys og en pulserende stemning.
Meny
-
Focaccia vegetariano
focaccia, pesto rosso, pesto genovese, aioli
Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt89,- -
Focaccia sarda vegetariano
steinovnsbakt pizza med pecorino, parmesan, rosmarin, havsalt, aioli
Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt99,- -
Olive bella di Cerignola vegano
store grønne oliven
59,- -
Mandorle con sale vegano
mandler med salt
Mandler49,- -
Tozzetti di polenta
fritert polenta med aioli
Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Selleri, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt79,- -
Calamari fritti
friterte akkarringer med aioli
Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt135,- -
Carciofi fritti vegetariano
friterte artisjokker, parmesan, aioli
Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt109,- -
Bruschetta ai pomodori e stracciatella vegetariano
grillet brød med cherrytomater, basilikum, stracciatella
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt169,- -
Caprese di Olivia vegetariano
cherrytomater, marinerte tomater, mozzarella di bufala, basilikumolje, focaccia
Egg, Melk, Pinjekjerne155,- -
Carpaccio di manzo
tynne, rå skiver av okse indrefilet, Parmigiano Reggiano, sitron, ruccola, pinjekjerner
Egg, Melk, Pinjekjerne229,- -
Mozzarella di burrata vegetariano
cherrytomater, marinerte tomater, balsamico, burrata di mozzarella, basilikumolje, focaccia
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt229,- -
Antipasto all'Italiana
tomat, mozzarella di bufala, parmaskinke, sterk salami, Parmigiano Reggiano, artisjokk, marinert og grillet paprika, grønne oliven, pesto genovese, focaccia
Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt269,-
-
Insalata pollo e pancetta
kyllingbryst, sprøstekt pancetta, parmesan, soltørkede tomater, soyabønner, syltet rødløk, focaccia
Egg, Hvete, Melk, Soya, Svoveldioksid og sulfitt235,- -
Insalata Amalfitana
parmaskinke, mozzarella di bufala, melon, syltet rødløk, pinjekjerner, focaccia
Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt235,- -
Insalata al salmone
varmrøkt laks, asparges, poteter, reddik, syltet rødløk, crème fraîche dressing med pepperrot, focaccia
Fisk, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt245,- -
Frittata Olivia
omelett med bacon, purre, pasta og parmesan. Serveres med salat, focaccia og aioli
Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt179,-
-
4 formaggi vegetariano
mozzarella, pecorino, parmesan, gorgonzola
Hvete, Melk219,- -
Melanzane e bufala vegetariano
mozzarella di bufala, grillet aubergine, tomater, basilikumolje
Hvete, Melk219,- -
Mare e monti
chili- og hvitløksmarinert scampi, crème fraîche, krydret pølse, blandet sopp
Hvete, Melk, Skalldyr235,- -
Parma ai pomodori secchi
mozzarella, parmaskinke, chèvre, soltørkede cherrytomater, ruccola, honning, pinjekjerner
Hvete, Melk, Pinjekjerne255,- -
Arlecchino piccante!
mozzarella, pecorino, kylling, chilipaste, ruccola, sitron
Hvete, Melk235,- -
Pollo bianco
mozzarella, parmesan, kylling, sorte oliven, ruccola, pesto rosso
Hvete, Melk, Pinjekjerne239,- -
Agli scampi
mozzarella, scampi, squash, fennikel, chili
Hvete, Melk, Skalldyr239,-
-
Margherita vegetariano
San Marzano tomatsaus, mozzarella, parmesan, basilikum
Egg, Hvete, Melk189,- -
Alla diavola piccante!
tomatsaus, mozzarella, sterk salami, pecorino, oregano
Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt239,- -
Prosciutto di parma
tomatsaus, mozzarella, parmaskinke, pinjekjerner, ruccola, parmesan
Hvete, Melk, Pinjekjerne249,- -
Al prosciutto cotto
tomatsaus, mozzarella, skinke
Hvete, Melk225,- -
Capricciosa
tomatsaus, mozzarella, sjampinjong, oregano, skinke, artisjokk, oliven
Hvete, Melk239,- -
Alla Napoletana
San Marzano tomatsaus, mozzarella, cherrytomater, kapers, ansjos, oliven
Fisk, Hvete, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt229,- -
Giardiniera vegano
San Marzano tomatsaus, aubergine, squash, paprika, cherrytomater, reddik, blandet salat
Hvete229,- -
Alla stracciatella vegetariano
tomatsaus, mozzarella, stracciatella, cherrytomater, ruccola
Hvete, Melk239,-
-
Linguine al profumo di mare
linguine, ASC-sertifisert scampi, squash, chili, fløte, sitron
Fisk, Hvete, Melk, Selleri, Skalldyr, Svoveldioksid og sulfitt269,- -
Linguine alla puttanesca vegano
linguine, tomat, chili, hvitløk, kapers, oliven
Hvete189,- -
Cacio e pepe vegetariano
fattigmanns carbonara med pecorino og nykvernet svart pepper
Egg, Hvete, Melk, Soya199,- -
Risotto agli aspargi
Carnaroliris, asparges, parmesan
Egg, Melk, Svoveldioksid og sulfitt235,- -
Bucatini all’amatriciana
klassisk romersk pastarett med tomatsaus, chili, pancetta og pecorino
Egg, Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt225,- -
Penne al pollo ubriaco
penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte
Hvete, Melk269,- -
Pasta carbonara
linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan
Egg, Hvete, Melk239,- -
Pasta di manzo
tagliatelle, ytrefilet av okse, sopp, fløte, gorgonzola
Hvete, Melk, Selleri289,-
-
Cozze ai pomidorini
blåskjell i tomat- og hvitvinssaus. Serveres med focaccia
Bløtdyr, Hvete, Skalldyr, Svoveldioksid og sulfitt249,- -
Salsiccia grigliata
grillet salsiccia med fennikel- og appelsinsalat. Serveres med rosmarinstekte poteter og San Marzano tomatsaus
Svoveldioksid og sulfitt259,- -
Salmone con risotto agli aspargi
ovnsbakt laksefilet med aspargesrisotto
Egg, Fisk, Melk, Svoveldioksid og sulfitt350,- -
Pollo alla Fiorentina
pannestekt kyllingfilet, cherrytomater, fløtesaus og rosmarinstekte poteter
Melk, Svoveldioksid og sulfitt325,- -
Entrecôte grigliata
grillet entrecôte med bakte cherrytomater, rødvinssaus og rosmarinstekte poteter
Melk, Svoveldioksid og sulfitt425,-
-
Panna cotta
klassisk fløte- og vaniljedessert med marinerte bjørnebær og bringebærcoulis
Melk139,- -
Tiramisù
savoiardikjeks dyppet i espresso og rom med mascarponekrem og kakaodryss
Egg, Hvete, Melk149,- -
Soufflè al cioccolato
italiensk sjokoladefondant med bringebærcoulis og vaniljeis
Egg, Hvete, Melk155,- -
Affogato al caffè
vaniljeis, varm espresso og mørk sjokolade
Egg, Melk95,- -
Gelato di nocciola
hasselnøttis med ristede hasselnøtter
79,- -
Gelato e sorbetto
én kule vaniljeis, bringebærsorbet eller sjokoladeis
Egg, Melk69,-
-
Pizza margherita
San Marzano tomatsaus, mozzarella, parmesan, basilikum
Egg, Hvete, Melk115,- -
Pizza al prosciutto cotto
tomatsaus, mozzarella, skinke
Hvete, Melk115,- -
Pasta carbonara
linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan
Egg, Hvete, Melk115,- -
Penne al pollo ubriaco
penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte
Hvete, Melk115,-
SELEZIONE REGIONALE
Ciao Roma! Det italienske kjøkkenet er fullt av fantastiske råvarer og smakfulle retter. Alle regioner har sine spesialiteter som de er ekstra stolte av, og her på Olivia EGER er vi spesielt inspirert av Roma: den evige byen. I tillegg til kjernemenyen vår serverer vi tre retter som er typiske for dette området slik at du kan få en liten smakebit av Italias hovedstad og Lazio-regionen hos oss.

Carciofi fritti
friterte artisjokker, parmesan, aioli
109,-

Cacio e pepe
fattigmanns carbonara med pecorino og nykvernet svart pepper
199,-

Bucatini all’amatriciana
klassisk romersk pastarett med tomatsaus, chili, pancetta og pecorino
225,-

Gelato di nocciola
hasselnøttis med ristede hasselnøtter
79,-
Vårt italienske kjøkken
Med fokus på italienske råvarer serverer vi pizza, pasta og andre italienske retter – alt hjemmelaget på huset og med kjærlighet til det italienske kjøkken. Tynn og sprø italiensk pizza stekt i steinovn, klassiske pastaretter, antipasti, desserter og kjøtt- og fiskeretter servert slik italienerne gjør det. I hjertet av kjøkkenet, nemlig på pizzakjøkkenet, kan du følge våre pizzaiolos i aksjon som en del av atmosfæren. Nærmere Italia kommer du ikke.
Olivia a casa
… et Olivia-måltid hjemme! Noen dager passer det best å ta med take away. Da står kokkene våre står klare til å lage pizza, pasta og andre retter fra menyen som du enkelt kan hente i restauranten og nyte hjemme. Buon appetito!
Aperitivo all'Italiana
I Italia samles nære og kjære til aperitivo, som helt enkelt betyr en drink før maten. Dette er bare en av de mange tingene vi elsker med den italienske kulturen, og som vi tar med oss til Olivia. På menyen vår finner du alt fra aperitivo-drinker til spennende cocktails som passer både før og etter måltidet. Cin cin!
Sala Privata
På Olivia EGER har vi en hel underetasje i restauranten som kan brukes til private arrangementer og aktiviteter. Lokalet har et eget loungeområde med bar, i tillegg til et stort område med sitteplasser og privat studiokjøkken. Her kan du arrangere pizzakurs med pizzakokkene våre, vinsmakinger med vinkelnere og cocktailkurs med bartendere. Lokalet er perfekt for de som ønsker å arrangere private selskaper eller møter og seminarer med det lille ekstra, som gir en annerledes restaurantopplevelse med skreddersydd opplegg.
Driftssjef
Enrico Ivaldi
enrico@olivia.no
Restaurantsjef
Mathilda Lid Klasson
mathilda.klasson@olivia.no
Kjøkkensjef
Roman Danilov
roman@olivia.no