Book bord på
Olivia Storgata
Varmt velkommen til oss på Olivia Storgata!
Her kan du booke bord for 1-9 personer. For selskap over 9 personer, ta kontakt med oss på storgata@olivia.no. Vi tar ingen reservasjoner utendørs, bordene der er kun til drop-in
Finner du ikke bord på ønsket tidspunkt? Ingen fare; bare kom innom, så hjelper vi deg. Vi holder av bord til drop-in så langt vi har mulighet.
Benvenuti!
Åpningstider
mandag
tirsdag
onsdag
torsdag
fredag
lørdag
søndag
Åpningstider i påsken
Skjærtorsdag 13:00–22:00
Langfredag 13:00–22:00
Påskeaften 12:00–22:00
1. påskedag 13:00–22:00
2. påskedag 13:00–22:00
Olivia Storgata
Hver Olivia-restaurant er inspirert av forskjellige byer i Italia. Olivia Storgata er inspirert av Bologna, som mange regner å være selve hjertet, eller indrefileten, i Italia, i hvert fall når det kommer til mat og mattradisjoner. Du vil finne spor av Bologna i restauranten og i menyen, og på den måten håper vi på å kunne gi gjestene våre et lite stykke Italia uansett hvor du besøker oss.
Inne i restauranten har vi plass til rundt 200 gjester, med noen helt spesielle chef’s table-plasser i den 15 meter lange baren, som er det første du møter når du kommer inn. Her kan du følge pizzakokkene våre i aksjon mens du spiser og bartendere som mikser italienske aperitivi og cocktails. Utenfor har vi en stor uteservering med gode solforhold. Olivia Storgata er med andre ord en perfekt plass å møte familie og venner til lunsj, middag eller drinker – med åpent fra tidlig til sent hver dag.
Ciao Bologna!
Det italienske kjøkkenet er fullt av fantastiske råvarer og smakfulle retter. Alle regioner har sine spesialiteter som de er ekstra stolte av, og her på Olivia Storgata er vi spesielt inspirert av tradisjonsrike Bologna. I tillegg til kjernemenyen vår serverer vi tre retter som er typiske for dette området slik at du kan få en liten smakebit av Bologna og Emilia-Romagna hos oss.

Polpette al pomodoro
bestemors kjøttboller i tomatsaus og focaccia
75,-

Tagliatelle al ragù bolognese
tagliatelle med klassisk bolognese
189,-

Torta Barozzi
historisk sjokolade- og mandelkake fra 1886 med vaniljeis
119,-
Meny
-
Mandorle con sale vegano
mandler med salt
Mandler45,- -
Olive bella di Cerignola vegano
store grønne oliven
55,- -
Polpette al pomodoro
bestemors kjøttboller i tomatsaus og focaccia
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt75,- -
Tozzeti di polenta
fritert polenta med aioli
Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Selleri, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt75,- -
Focaccia vegetariano
focaccia, pesto rosso, pesto genovese, aioli
Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt79,- -
Focaccia sarda vegetariano
steinovnsbakt pizza med pecorino, parmesan, rosmarin, havsalt, aioli
Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt89,- -
Carciofi fritti
friterte artisjokker, parmesan, aioli
Bløtdyr, Egg, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt99,- -
Salumi e Parmigiano Reggiano
parmaskinke, fennikelsalami, Parmigiano Reggiano
Egg, Melk, Svoveldioksid og sulfitt119,- -
Calamari fritti
friterte akkarringer med aioli
Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt125,- -
Caprese di Olivia vegetariano
cherrytomater, confiterte tomater, buffala mozzarella, basilikumolje, focaccia
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt145,- -
Carpaccio di manzo
tynne, rå skiver av okse indrefilet, Parmigiano Reggiano, sitron, ruccola, pinjekjerner
Egg, Melk, Pinjekjerne199,- -
Mozzarella di burrata vegetariano
cherrytomater, confiterte tomater, balsamico, burrata di mozzarella, basilikumolje, focaccia
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt209,- -
Antipasto all'Italiana
tomat, mozzarella, parmaskinke, sterk salami, Parmigiano Reggiano, artisjokk, marinert og grillet paprika, grønne oliven, grønn pesto, focaccia
Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt249,-
-
Zuppa ai funghi vegetariano
kremet skogsoppsuppe med smørstekt sopp. Serveres med focaccia
Hvete, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt159,- -
Frittata Olivia
omelett med bacon, purre, pasta og parmesan. Serveres med salat, focaccia og aioli
Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt159,- -
Insalata pollo e pancetta
kyllingbryst, sprøstekt pancetta, parmesan, soltørkede tomater, soyabønner, syltet rødløk, focaccia
Egg, Hvete, Melk, Soya, Svoveldioksid og sulfitt209,- -
Insalata caprese con parma
parmaskinke, mozarella di buffala, tomater, pesto genovese, pinjekjerner, focaccia
Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt219,-
-
4 formaggi vegetariano
mozzarella, pecorino, parmesan, gorgonzola
Hvete, Melk195,- -
Mare e monti
chili- og hvitløksmarinert scampi, crème fraîche, krydret pølse, blandet sopp
Hvete, Mandler, Skalldyr209,- -
Arlecchino piccante!
mozzarella, pecorino, kylling, chilipaste, ruccola, sitron
Hvete, Melk215,- -
Pollo bianco
mozzarella, parmesan, kylling, sorte oliven, ruccola, pesto rosso
Hvete, Melk, Pinjekjerne, Soya219,- -
Funghi e crema di tartufo vegetariano
trøffelkrem, mozzarella, taleggio, blandet sopp, ruccola
Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt229,- -
Parma ai pomodori secchi
mozzarella, parmaskinke, chèvre, soltørkede cherrytomater, ruccola, honning, pinjekjerner
Hvete, Melk, Pinjekjerne235,-
-
Margherita vegetariano
San Marzano tomater, mozzarella, parmesan, basilikum
Egg, Hvete, Melk175,- -
Giardiniera vegano
tomat, aubergine, squash, paprika, cherrytomater, reddik, blandet salat
Hvete195,- -
Al prosciutto cotto
tomat, mozzarella, kokt skinke
Hvete, Melk205,- -
Capricciosa vegetariano
tomat, mozzarella, sjampinjong, oregano, kokt skinke, artisjokk, oliven
Hvete, Melk209,- -
Mozzarella di burrata vegetariano
tomat, mozzarella di burrata, mozzarella, cherrytomater, ruccola
Hvete, Melk209,- -
Nduja e burrata piccante!
tomat, nduja mozzarella di burrata, mozzarella, ruccola
Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt219,- -
Alla diavola piccante!
tomat, mozzarella di burrata, sterk salami, pecorino, oregano
Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt219,- -
Prosciutto di parma
tomat, mozzarella, parmaskinke, pinjekjerner, ruccola, parmesan
Hvete, Melk, Pinjekjerne225,-
-
Tagliatelle al ragù Bolognese
tagliatelle med klassisk bolognese
Hvete, Mandler, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt189,- -
Pasta carbonara
linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan, nykvernet sort pepper
Egg, Hvete, Melk215,- -
Risotto ai funghi vegetariano
Carnaroli ris, sopp, parmesan, trøffelolje
Melk, Svoveldioksid og sulfitt225,- -
Linguine al profumo di mare
linguine, ASC-sertifisert scampi, squash, chili, fløte, sitron
Fisk, Hvete, Melk, Selleri, Skalldyr, Svoveldioksid og sulfitt239,- -
Penne al pollo ubriaco
penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte
Hvete, Melk239,- -
Ravioli con funghi vegetariano
ravioli fylt med steinsopp, kremet hvitvinssaus, smørstekt sopp, parmesan, trøffelolje, ruccola
Egg, Hvete, Melk, Selleri, Soya, Svoveldioksid og sulfitt245,- -
Pasta di manzo
tagliatelle, ytrefilet av okse, sopp, fløte, gorgonzola
Egg, Hvete, Melk249,-
-
Merluzzo alla Olivia
pannestekt torsk, chili- og hvitløksbrunet smør, skogsopp, spinat, cherrytomater, purreløk, fennikel, sitron, oliven og rosmarinstekte poteter
Fisk, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt339,- -
Ossobuco con risotto Milanese
langtidsbakt kalveskank med safranrisotto og gremolata
Egg, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt359,- -
Entrecôte grigliata
Grillet entrecôte med bakte cherrytomater, parmesansmør, rødvinssaus og rosmarinstekte poteter
Egg, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt399,- -
Bistecca alla Fiorentina
klassisk grillet entrecôtekam med rosmarinstekte poteter, sauterte grønnsaker, bakte cherrytomater og rødvinssaus (pris per person, min. 2 personer)
449,-
-
Gelato e sorbetto
velg én kule vaniljeis, bringebærsorbet eller sjokoladeis
Egg, Melk59,- -
Affogato al caffè
vaniljeis, varm espresso og mørk sjokolade
Egg, Melk79,- -
Panna cotta
klassisk fløte- og vaniljedessert med marinerte bjørnebær og bringebærcoulis
Melk115,- -
Torta Barozzi
historisk sjokolade- og mandelkake fra 1886 med vaniljeis
Egg, Mandler, Melk, Svoveldioksid og sulfitt119,- -
Tiramisù
savoiardikjeks dyppet i espresso og rom med mascarponekrem og kakaodryss
Egg, Hvete, Melk125,- -
Soufflè al cioccolato
italiensk sjokoladefondant med bringebærcoulis og vaniljeis
Egg, Hvete, Melk139,-
-
Pizza margherita vegetariano
San Marzano tomatsaus, mozzarella, parmesan, basilikum
Egg, Hvete, Melk105,- -
Pizza al prosciutto cotto
tomatsaus, mozzarella, kokt skinke
Hvete, Melk105,- -
Pasta carbonara
linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan, nykvernet sort pepper
Egg, Hvete, Melk105,- -
Penne al pollo ubriaco
penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte
Hvete, Melk105,-
Vårt italienske kjøkken
Med fokus på italienske råvarer serverer vi pizza, pasta og andre italienske retter – alt hjemmelaget på huset og med kjærlighet til det italienske kjøkken. Tynn og sprø italiensk pizza stekt i steinovn, klassiske pastaretter, antipasti, desserter og kjøtt- og fiskeretter servert slik italienerne gjør det. I hjertet av kjøkkenet, nemlig på pizzakjøkkenet, kan du følge våre pizzaiolos i aksjon som en del av atmosfæren. Nærmere Italia kommer du ikke.
Olivia a casa
… et Olivia-måltid hjemme! Noen dager passer det best å ta med take away. Da står kokkene våre står klare til å lage pizza, pasta og andre retter fra menyen som du enkelt kan hente i restauranten og nyte hjemme. Buon appetito!
Aperitivo all'Italiana
I Italia samles nære og kjære til aperitivo, som helt enkelt betyr en drink før maten. Dette er bare en av de mange tingene vi elsker med den italienske kulturen, og som vi tar med oss til Olivia. På menyen vår finner du alt fra aperitivo-drinker til spennende cocktails som passer både før og etter måltidet. Cin cin!
Sala Privata
På Olivia Storgata har vi chambre séparée, et privat rom, der vi kan arrangere alt fra små, intime og uformelle middager til møter og større selskap med opp til 70 gjester. Vi skreddersyr gjerne et selskap med mat og drikke som passer deg og dere – som gir en uformell, annerledes og autentisk italiensk opplevelse.
Driftssjef
Mam Kumba
mam.kumba@olivia.no
Mohammed Omari
mo.omari@olivia.no
Restaurantsjef
Kjøkkensjef
Peter Mihalik
peter@olivia.no