17. mai
Det nærmer seg 17. mai
Vi gleder oss til å feire vår første 17. mai i Sandnes! Har du ikke lagt planer for nasjonaldagen enda? Vi har åpnet for reservasjoner og har plass til mange festglade gjester fra morgen til kveld.
Vågen
Ciao Sandnes!
Finalmente! 31. mars åpner vi endelig dørene, men først inviterer vi til "myk åpning" 29. og 30. mars så vi får testet at alt fungerer som det skal. Som takk for hjelpen tilbyr vi halv pris på mat disse to dagene. Sees vi?
Palermo
Inspirert av Palermo
Det italienske kjøkkenet er fullt av fantastiske råvarer og smakfulle retter. Hver region har sine spesialiteter og tradisjoner som de er ekstra stolte av, akkurat som vi er stolte av de forskjellige restaurantene våre. På Olivia Vågen er vi inspirert av solfylte Palermo. Buon viaggio!
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Olivia Vågen
Åpner snart

Velkommen til Olivia Vågen!

31. mars klokken 11:00 åpner vi endelig dørene og gleder oss til å ønske hele Sandnes velkommen inn!
Før den tid tjuvstarter vi med det vi kaller «myk åpning» 29. og 30. mars. Da inviterer vi gjester til å hjelpe oss å åpne restauranten slik at vi får testet at alt fungerer som det skal. Som takk tilbyr vi halv pris på mat disse to dagene.

For selskap over 9 personer, ta kontakt med oss på: vagen@olivia.no.

Restauranten åpner i to omganger; først åpner vi første etasje i mars/april, før resten av restauranten og takterrassen åpner i slutten av april.

A presto – vi sees snart!

Åpningstider i påsken

Skjærtorsdag 12:00–22:00
Langfredag 12:00–22:00
Påskeaften 12:00–22:00
1. påskedag 12:00–22:00
2. påskedag 12:00–21:00

KONTAKT OSS

Vågsgata 33

4306 Sandnes

Olivia Vågen

Innerst i Gandsfjorden, midt i hjerte av Sandnes sentrum vil vi snart åpne dørene til vår største restaurant hittil – Olivia Vågen. Restauranten vil strekke seg over to etasjer med en stor takterrasse som blir et fantastisk sted å nyte mat, drikke og utsikten over byen. Inne har vi en stor bar, flere chambre séparée til private selskaper og selvfølgelig masse plass til sultne gjester.

Hver Olivia-restaurant er inspirert av forskjellige italienske byer, og Olivia Vågen er inspirert av sydlige Palermo på Sicilia. I tillegg til et lite utvalg lokale retter fra Palermo finner du så klart også klassikere du kanskje har smakt hos oss før hvis du har besøkt oss andre steder.

Palermo

Ciao Palermo!

Det italienske kjøkkenet er fullt av fantastiske råvarer og smakfulle retter. Alle regioner har sine spesialiteter som de er ekstra stolte av, og her på Olivia Vågen er vi spesielt inspirert av sydlige Palermo på øya Sicilia. I tillegg til kjernemenyen vår serverer vi tre retter som er typiske for dette området slik at du kan få en liten smakebit av Palermo og Sicilia hos oss.

Meny

AntipastiForretter
  • Focaccia vegetariano

    focaccia, pesto rosso, pesto genovese, aioli

    Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    79,-
  • Focaccia sarda vegetariano

    steinovnsbakt pizza med pecorino, parmesan, rosmarin, havsalt, aioli

    Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    89,-
  • Olive bella di Cerignola vegano

    store grønne oliven

    55,-
  • Mandorle con sale vegano

    mandler med salt

    Mandler
    45,-
  • Arancino

    fritert risottobolle fra Sicilia med ‘nduja-aioli

    Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    75,-
  • Calamari fritti

    friterte akkarringer med aioli

    Bløtdyr, Egg, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    129,-
  • Carciofi fritti

    friterte artisjokker, parmesan, aioli

    Bløtdyr, Egg, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    99,-
  • Bruschetta ai pomodori e stracciatella vegetariano

    grillet brød med cherrytomater, basilikum, stracciatella

    Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    165,-
  • Caprese di Olivia vegetariano

    cherrytomater, confiterte tomater, buffala mozzarella, basilikumolje, focaccia

    Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    145,-
  • Carpaccio di manzo

    tynne, rå skiver av okse indrefilet, Parmigiano Reggiano, ruccola, pinjekjerner

    Egg, Melk, Pinjekjerne
    215,-
  • Mozzarella di burrata vegetariano

    cherrytomater, confiterte tomater, balsamico, burrata di mozzarella, basilikumolje, focaccia

    Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    209,-
  • Antipasto all’Italiana

    tomat, mozzarella, parmaskinke, sterk salami, Parmigiano Reggiano, artisjokk, marinert og grillet paprika, grønne oliven, pesto genovese, focaccia

    Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt
    269,-
InsalateSalater
  • Insalata pollo e pancetta

    kyllingbryst, sprøstekt pancetta, parmesan, soltørkede tomater, soyabønner, syltet rødløk, focaccia

    Egg, Hvete, Melk, Soya, Svoveldioksid og sulfitt
    225,-
  • Insalata Amalfitana

    parmaskinke, mozzarella di bufala, melon, syltet rødløk, pinjekjerner, focaccia

    Hvete, Melk, Pinjekjerne, Svoveldioksid og sulfitt
    225,-
  • Insalata al salmone

    varmrøkt laks, asparges, poteter, reddik, syltet rødløk, creme fraiche dressing med pepperrot, focaccia

    Fisk, Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    239,-
Pizza biancaHvit pizza
  • 4 formaggi vegetariano

    mozzarella, pecorino, parmesan, gorgonzola

    Hvete, Melk
    205,-
  • Melanzane e bufala vegetariano

    mozzarella di bufala, grillet aubergine, tomater, basilikumolje

    Hvete, Melk
    209,-
  • Mare e monti

    chili- og hvitløksmarinert scampi, crème fraîche, krydret pølse, blandet sopp

    Hvete, Melk, Skalldyr
    225,-
  • Parma ai pomodori secchi

    mozzarella, parmaskinke, chèvre, soltørkede cherrytomater, ruccola, honning, pinjekjerner

    Hvete, Melk, Pinjekjerne
    249,-
  • Arlecchino piccante!

    mozzarella, pecorino, kylling, chilipaste, ruccola, sitron

    Hvete, Melk
    225,-
  • Pollo bianco

    mozzarella, parmesan, kylling, sorte oliven, ruccola, pesto rosso

    Hvete, Melk, Pinjekjerne, Soya
    235,-
  • Agli scampi

    mozzarella, scampi, squash, fennikel, chili

    Hvete, Melk, Skalldyr
    239,-
Pizza RossaRød pizza
  • Margherita vegetariano

    San Marzano tomatsaus, mozzarella, parmesan, basilikum

    Egg, Hvete, Melk
    189,-
  • Alla diavola piccante!

    tomatsaus, mozzarella, sterk salami, pecorino, oregano

    Hvete, Melk, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    229,-
  • Prosciutto di parma

    tomatsaus, mozzarella, parmaskinke, pinjekjerner, ruccola, parmesan

    Hvete, Melk, Pinjekjerne
    239,-
  • Capricciosa

    tomatsaus, mozzarella, sjampinjong, oregano, skinke, artisjokk, oliven

    Hvete, Melk
    229,-
  • Alla Napoletana

    San Marzano tomatsaus, mozzarella, cherrytomater, kapers, ansjos, oliven

    Fisk, Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    229,-
  • Giardiniera vegano

    San Marzano tomatsaus, aubergine, squash, paprika, cherrytomater, reddik, blandet salat

    Hvete
    209,-
  • Mozzarella di burrata vegetariano

    tomatsaus, mozzarella di burrata, mozzarella, cherrytomater, ruccola

    Hvete, Melk
    225,-
Primi piattiPasta og risotto
  • Linguine al profumo di mare

    linguine, ASC-sertifisert scampi, squash, chili, fløte, sitron

    Fisk, Hvete, Melk, Selleri, Skalldyr, Svoveldioksid og sulfitt
    255,-
  • Linguine ai frutti de mare

    klassisk pastarett med blåskjell, scampi, cherrytomater og ekstra virgin olivenolje. Serveres med focaccia

    Hvete, Melk, Selleri, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    259,-
  • Linguine alla puttanesca vegano

    linguine, tomat, chili, hvitløk, kapers, oliven

    Hvete
    189,-
  • Risotto agli aspargi

    Carnaroliris, asparges, parmesan

    Egg, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    225,-
  • Penne al pollo ubriaco

    penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte

    Hvete, Melk
    255,-
  • Pasta carbonara

    linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan

    Egg, Hvete, Melk
    229,-
  • Pasta di manzo

    tagliatelle, ytrefilet av okse, sopp, fløte, gorgonzola

    Hvete, Melk, Selleri
    269,-
SecondiHovedretter
  • Cozze ai pomidorini

    blåskjell i tomat- og hvitvinssaus. Serveres med focaccia

    Bløtdyr, Hvete, Skalldyr, Svoveldioksid og sulfitt
    245,-
  • Salsiccia grigliata

    grillet salsciccia med fennikel- og appelsinsalat. Serveres med rosmarinstekte poteter og San Marzano tomatsaus

    Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt
    249,-
  • Salmone con risotto agli aspargi

    ovnsbakt laksefilet med aspargesrisotto

    Egg, Fisk, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    339,-
  • Pollo alla Fiorentina

    pannestekt kyllingfilet, cherrytomater, fløtesaus og rosmarinstekte poteter

    Melk
    299,-
  • Entrecôte grigliata

    grillet entrecôte med bakte cherrytomater, rødvinssaus og rosmarinstekte poteter

    Egg, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt
    425,-
DolciDessert
  • Panna cotta

    klassisk fløte- og vaniljedessert med marinerte bjørnebær og bringebærcoulis

    Melk
    129,-
  • Tiramisù

    savoiardikjeks dyppet i espresso og rom med mascarponekrem og kakaodryss

    Egg, Hvete, Melk
    135,-
  • Soufflè al cioccolato

    italiensk sjokoladefondant med bringebærcoulis og vaniljeis

    Egg, Hvete, Melk
    149,-
  • Affogato al caffè

    vaniljeis, varm espresso og mørk sjokolade

    Egg, Melk
    89,-
  • Gelato al pistacchio

    pistasjis med ristede pistasjkjerner

    Melk, Pistasjnøtt
    75,-
  • Gelato e sorbetto

    velg én kule vaniljeis, bringebærsorbet eller sjokoladeis

    Egg, Melk
    59,-
BambiniBarnemeny
Mindre porsjoner for barn opp til 12 år
  • Pizza margherita vegetariano

    San Marzano tomatsaus, mozzarella, parmesan, basilikum

    Egg, Hvete, Melk
    105,-
  • Pizza al prosciutto cotto

    tomatsaus, mozzarella, kokt skinke

    Hvete, Melk
    105,-
  • Pasta carbonara

    linguine, guanciale, eggeplomme, fløte, parmesan, nykvernet sort pepper

    Egg, Hvete, Melk
    105,-
  • Penne al pollo ubriaco

    penne, kylling, bacon, tomat, basilikum, chili, fløte

    Hvete, Melk
    105,-

Vårt italienske kjøkken

Akkurat nå jobber vi med menyen til Olivia Vågen og gleder oss til å introdusere den snart. Du vil så klart finne klassiske Olivia-retter som du kanskje har smakt når du har besøkt oss andre steder, men også nye retter som er inspirert av matkulturen i Sandnes og så klart Palermo, som er inspirasjonen til akkurat denne Olivia-restauranten.

Fokus på råvarekvalitet

God råvarekvalitet er helt avgjørende i det italienske kjøkkenet. Vi importerer alle de italienske ingrediensene vi bruker gjennom vårt eget importselskap, og reiser ofte til Italia for å finne de beste leverandørene. I tillegg til kjente italienske råvarer som Prosciutto di Parma og Parmigiano Reggiano tar vi inn over 50 andre italienske produkter fra ulike leverandører som Henriette, vår Head of Food and Beverage, har opparbeidet et godt forhold til over lang tid.

Olivia a casa

… et Olivia-måltid hjemme! Noen dager passer det best å ta med take away. Da står kokkene våre står klare til å lage pizza, pasta og andre retter fra menyen som du enkelt kan hente i restauranten og nyte hjemme. Buon appetito!

Sala Privata

På Olivia Vågen får vi flere chambre séparée – private rom der vi kan arrangere store og små middager samt møter og seminarer. Vi skreddersyr gjerne et selskap med mat og drikke som passer deg og dere – som gir en uformell, annerledes og autentisk opplevelse.

 

Aperitivo all'Italiana

I Italia samles nære og kjære til aperitivo, som helt enkelt betyr en drink før maten. Dette er bare en av de mange tingene vi elsker med den italienske kulturen, og som vi tar med oss til Olivia. På menyen vår finner du alt fra aperitivo-drinker til spennende cocktails som passer både før og etter måltidet. Cin cin!

Driftssjef

Christos Gkoros
christos@olivia.no

Julie Marian Aguilar Teigland
julie.aguilar.teigland@olivia.no

Restaurantsjef

Kjøkkensjef

Ionut-Alin Onica
alin@olivia.no