Inspirert av Sicilia Zachariasbryggen

Book bord på
Olivia Zachariasbryggen

Velkommen til Olivia Zachariasbryggen!

Vi gleder oss til å ta deg imot og kan forsikre deg om at det er trygt å besøke oss. Her kan du booke bord for 1-10 personer. Dersom dere er mer enn ti personer ber vi deg ta kontakt på booking@olivia.no.

Finner du ikke bord på ønsket tidspunkt? Ingen fare; bare kom innom oss så hjelper vi deg. Vi har nesten alltid plass til drop-in besøk.

Har du spørsmål om hvordan vi håndterer smittevern? Vi hjelper deg gjerne på mail: booking@olivia.no.

Benvenuti da Olivia!

Kontakt oss

Kontakt oss

Torget 2, 5014 , Bergen

55 90 25 00
booking@olivia.no

Åpningstider

mandag

12:00 - 21:00

tirsdag

12:00 - 21:00

onsdag

12:00 - 21:00

torsdag

12:00 - 21:00

fredag

12:00 - 21:00

lørdag

12:00 - 21:00

søndag

12:00 - 21:00

Meny

AntipastiForretter
  • Focaccia vegetariano

    Husets pesto rosso, pesto genovese og aioli

    Egg, Hvete, Melk, Pinjekjerner, Sennep
    99,-
  • Focaccia sarda vegetariano

    Steinovnsbakt pizzabunn med pecorino, parmesan, olivenolje, rosmarin, havsalt og aioli

    Egg, Hvete, Melk, Sennep
    88,-
  • Olive vegano

    Rosmarin- og hvitløksmarinerte oliven

    72,-
  • Antipasto all´Italiana

    Caprese, parmaskinke, trøffelsalami, sterk salami, melon, artisjokk, oliven, pesto genovese og focaccia – perfekt å dele!

    Hvete, Melk, Pinjekjerner, Selleri, Sennep
    219,-
  • Carpaccio di manzo

    Tynne, rå skiver av okse indrefilet, parmigiano reggiano, sitron, ruccola, pinjekjerner og olivenolje

    Melk, Pinjekjerner
    178,-
  • Tozzetti di polenta

    Polentachips med aioli, parmesan, rosmarin og havsalt

    Hvete, Melk, Selleri, Skalldyr
    78,-
  • Mandorle con sale vegano

    Ristede salte mandler

    Mandler
    57,-
  • Mozzarella di burrata vegetariano

    Bløt og kremet mozzarella-spesialitet fra Puglia, cherrytomater, ruccola og grillet landbrød

    Hvete, Melk
    168,-
  • Pizzette capricciosa e burrata

    minipizza med forskjellig topping – én klassisk capricciosa og én med burrata

    Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    96,-
Insalate, zuppa & frittateSalater, suppe & frittata
  • Insalata pollo e pancetta

    Romanosalat, kyllingbryst, stekt pancetta, parmesan, soltørkede tomater, spinat, soyabønner, vinaigrette, syltet rødløk og focaccia

    Egg, Hvete, Sennep
    192,-
  • Frittata Olivia

    Omelett med bacon, purreløk, pasta, parmesan og persille. Serveres med salat, focaccia og aioli

    Egg, Hvete, Melk, Sennep
    169,-
  • Insalata caprese vegetariano

    Blandet salat, mozzarella di bufala, tomater, pesto genovese, pinjekjerner og focaccia

    Melk, Pinjekjerner, Soya
    160,-
  • Insalata caprese con parma

    Blandet salat, parmaskinke, mozzarella di bufala, tomater, pesto genovese, pinjekjerner og focaccia

    Melk, Pinjekjerner, Soya
    220,-
  • Insalata di chevre

    Romanosalat, chevre, parmaskinke, spinat, fikenmarmelade, vinaigrette, syltet squash, soyabønner, fennikel og focaccia

    Hvete, Soya, Svoveldioksid og sulfitt
    178,-
  • Zuppa ai funghi vegetariano

    Kremet skogsoppsuppe med smørstekt sopp, trøffelolje, persille og focaccia

    Hvete, Lupin, Melk, Selleri, Svoveldioksid og sulfitt
    169,-
Pizza biancaHvit pizza
  • 4 formaggi vegetariano

    Mozzarella, pecorino, parmesan, gorgonzola

    Hvete, Melk
    188,-
  • Arlecchino piccante

    Mozzarella, pecorino, kylling, chilipaste, ruccola, sitron

    Hvete, Melk, Sterk!
    205,-
  • Mare e monti

    Crème fraîche, chili- og hvitløksmarinert scampi, italiensk krydret pølse, skogsopp

    Hvete, Melk, Skalldyr
    199,-
  • Parma ai pomodori secchi

    Mozzarella, parmaskinke, chevre, soltørkede cherrytomater, ruccola, honning, pinjekjerner

    Hvete, Melk, Pinjekjerner
    211,-
  • Funghi e crema di tartufo vegetariano

    Trøffelkrem, mozzarella, robiolaost, blandet sopp, ruccola, olivenolje

    Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    213,-
  • Pollo bianco

    Mozzarella, parmesan, kylling, sorte oliven, ruccola, pesto rosso

    Hvete, Melk, Pinjekjerner
    208,-
  • Ortolano al balsamico vegano

    Vegansk ost, rødbeter, gulbeter, ruccola, balsamico

    Hvete, Svoveldioksid og sulfitt
    175,-
Pizza rossaRød pizza
  • Al prosciutto cotto

    Tomat, mozzarella, italiensk skinke, basilikum

    Hvete, Melk
    194,-
  • Capricciosa piccante

    Tomat, mozzarella, sopp, oregano, italiensk skinke, artisjokk, oliven

    Melk, Hvete, Selleri, Sennep, Svoveldioksid og sulfitt
    200,-
  • Alla diavola piccante

    Tomat, mozzarella, italiensk sterk salami, pecorino, oregano

    Hvete, Melk, Selleri, Sennep, Sterk!, Svoveldioksid og sulfitt
    211,-
  • Calabrese

    Tomat, mozzarella, steinsopp, trøffelsalami, trøffelolje

    Hvete, Melk, Selleri, Sennep
    220,-
  • Prosciutto di parma

    Tomat, mozzarella, parmaskinke, pinjekjerner, ruccola, parmesan

    Hvete, Melk, Pinjekjerner
    211,-
  • Calzone al prosciutto cotto

    Tomat, mozzarella, italiensk skinke, oregano

    Hvete, Melk
    194,-
  • Nduja e burrata

    Tomat, nduja, mozzarella, burrata, ruccola

    Hvete, Melk
    207,-
  • Mozzarella di burrata vegetariano

    Bløt og kremet mozzarella-spesialitet fra Puglia, cherrytomater, ruccola og grillet landbrød

    Hvete, Melk
    168,-
Primi piattiPasta
  • Linguine al profumo di mare

    Linguine, ASC-sertifisert scampi, squash, chili, sjalottløk, fløte, hvitvin og focaccia

    Bløtdyr, Hvete, Melk, Selleri, Skalldyr, Svoveldioksid og sulfitt
    210,-
  • Pasta carbonara

    Linguine, guanciale, eggeplommer, fløte, parmesan og focaccia

    Egg, Hvete, Melk, Selleri
    202,-
  • Pasta di manzo

    Tagliatelle, ytrefilet av okse, skogsopp, paprika, fløte, gorgonzola, persille og focaccia

    Hvete, Melk, Selleri, Sennep
    222,-
  • Penne al pollo ubriaco

    Penne, kylling, bacon, tomat, hvitløk, basilikum, pepperoncini, fløte, persille og focaccia

    Hvete, Melk, Selleri
    217,-
  • Linguine al pesto genovese vegetariano

    Linguine, pesto genovese, parmesan, pinjekjerner og focaccia

    Hvete, Melk, Pinjekjerner, Svoveldioksid og sulfitt
    155,-
  • Ravioli con funghi vegetariano

    Ravioli fylt med steinsopp, kremet hvitvinssaus, smørstekt sopp, parmesan, trøffelolje, ruccola og focaccia

    Egg, Hvete, Melk, Sennep, Soya, Svoveldioksid og sulfitt
    210,-
SecondiHovedretter
  • Tagliata di manzo

    Skivet ytrefilet av okse med bakte tomater, ruccola, parmesansmør og rødvinssaus

    Lupin, Melk, Selleri, Soya, Svoveldioksid og sulfitt
    299,-
  • Sogliola al burro

    Helstekt smørflyndre med kaperssmør og grillet sitron

    Hvete, Melk, Soya, Svoveldioksid og sulfitt
    245,-
  • Porchetta alla erbe

    svineribbe rullet i urter med pastinakk-puré, svartkål, sjysaus og rosmarinstekte poteter

    Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    299,-
ContorniTilbehør
  • Broccolini al limone

    Stekt brokkolini med sitronvinaigrette

    Hvete, Melk, Svoveldioksid og sulfitt
    65,-
  • Tozzetti di polenta

    Polentachips med aioli, parmesan, rosmarin og havsalt

    Hvete, Melk, Selleri, Skalldyr
    78,-
  • Insalata mista

    Blandet salat med cherrytomater, syltet rødløk og vinaigrette

    45,-
  • Patate al rosmarino

    Rosmarinstekte poteter

    51,-
DolciDessert
  • Gelato e sorbetto

    Velg en kule vanilje, bringebærsorbet eller sjokoladeis

    Egg, Melk
    62,-
  • Panna cotta

    Klassisk fløte- og vaniljedessert med marinerte bjørnebær og bringebærcoulis

    Egg, Melk
    105,-
  • Soufflè al cioccolato

    Italiensk sjokoladefondant med bringebærcoulis og vaniljeis

    Egg, Hvete, Melk
    135,-
  • Tiramisú

    Fingerskjeks dyppet i espressokaffe, mascarponekrem, mørk sjokolade og rom, drysset med kakao

    Egg, Hvete, Melk
    119,-
  • Tris di gelato e sorbetto

    Vaniljeis, bringebærsorbet og sjokoladeis

    Hvete, Melk
    92,-
  • Affogato al caffe

    Vaniljeis med mørk sjokolade og varm espresso

    Melk
    75,-
  • Panna cotta allo zafferano

    panna cotta med safran og marinerte bjørnebær

    Melk
    96,-

Olivia Zachariasbryggen

Sicilia

Midt på fisketorget på velkjente Zachariasbryggen finner du Olivia, med utsikt mot Fløibanen, torget og de kjente trebygningene som preger Bergen by. Restauranten går over to etasjer og har en hyggelig uteservering som gir følelsen av å sitte midt i hjertet av byen.

Alle våre restauranter er inspirert av forskjellige italienske byer, og Olivia Zachariasbryggen er inspirert av øyen Sicilia og spesielt byen Palermo. Du finner spor av Palermo i interiøret og i menyen, og på den måten håper vi på å kunne gi deg en liten smakebit av ikke bare Italia, men også det som er unikt for Sicilia.

Ellers er det Olivia som du kjenner det; lunt og hyggelig med fyr i peisen, levende lys og en pulserende stemning.

En trygg restaurantopplevelse

Vi følger til en hver tid regler og anbefalinger fra helsemyndighetene, og har gode og godt innarbeidede rutiner og regler i restaurantene våre.

Det er i dag tillatt med større grupper i restauranter, så lenge smittevern kan ivaretas. Vi har hatt god erfaring med å dele opp større bordreservasjoner til mindre grupper.

Du kan besøke oss helt kontaktfritt med enkel bestilling og betaling i vår app.

Velkommen til en trygg restaurantopplevelse.

Sala Privata

På Olivia Zachariasbryggen har vi mulighet for å sperre av et område i restaurantens andre etasje for lukkede arrangementer, enten du ønsker å holde møter og kurs eller private middager. Rommet har plass til 35 personer og er utstyr med prosjektor og lydsystem.

Lokalet koster ingenting å leie, du betaler kun for mat og drikke.

Dette sier Våre gjester

Ingenting er viktigere for oss enn gode gjesteopplevelser. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldingene vi får, og blir utrolig glade når vi hører at gjestene våre har hatt et hyggelig besøk hos oss.

Jesper Agermose Hansen
Jesper Agermose Hansen
5 months ago
Delicious focaccia. Waiter was very attentive despite many other fellow guests. Toilets are located upstairs.

Vårt italienske kjøkken

Med fokus på italienske råvarer serverer vi pizza, pasta og andre italienske retter – alt hjemmelaget på huset og med kjærlighet til det italienske kjøkken. Tynn og sprø italiensk pizza stekt i steinovn, klassiske pastaretter, antipasti, desserter og kjøtt- og fiskeretter servert slik italienerne gjør det. I hjertet av kjøkkenet, nemlig på pizzakjøkkenet, kan du følge våre pizzaiolos i aksjon som en del av atmosfæren. Nærmere Italia kommer du ikke.

Vi er på foodora

Noen ganger passer det best å få måltidet hjem på døren. Sjekk om vi leverer til deg!

Har du nylig besøkt oss?

Gi oss ris eller ros på TripAdvisor. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger.

Driftssjef

Tor Andre Krogstad
totto@olivia.no

Kontakt oss

Kontakt oss

Torget 2, 5014 , Bergen

55 90 25 00
booking@olivia.no