Startender of the year

I Olivia elsker vi å utfordre hverandre med ulike konkurranser, og en av de er Startender of the Year. Da inviterer vi alle bartenderne våre til å delta med sin signaturcocktail for å inspirere og engasjere. For 2022 var det Christina Slavova fra Olivia Storgata som gikk av med seieren med sin Bologna i et glass – Highball il Bolognese. Vi har tatt en prat med Christina for å høre hvordan hennes reise i Olivia begynte. 

Med erfaring fra restaurant-, utelivs- og reiselivsbransjen, følte ikke Christina at hun var kommet på riktig plass før hun ble ansatt som bartender på Olivia Eger i 2019. Interessen og lidenskapen for bartenderyrket vokste og hun brukte mye tid på å lære om vin, cocktails og teknikker for å utvikle kompetansen.  

Da Olivia Storgata skulle åpne våren 2021 ble Christina oppfordret av sine ledere til å søke på stillingen som barsjef; de mente hun var klar for det neste steget i karrieren. Christina fikk jobben, og har siden åpningen stått bak den store baren som barsjef. «Her har jeg fått utvikle meg videre som bartender og ikke minst hatt gleden av å dele kunnskap med mine kollegaer – for det å være bartender er mye mer enn bare å shake cocktails!» 

Christina var fortsatt i mammapermisjon da Startender-konkurransen ble annonsert, men det stoppet ikke henne fra å delta. Med inspirasjon fra byen Bologna (som er byen Olivia Storgata er inspirert av) ble cocktailen “Highball il Bolognese” til. Hun ville at cocktailen skulle gjenspeile Bologna og Italia. Ettersom italienere er kjent for bruk av enkle og gode råvarer i høy kvalitet, ble tomat, som er en kjent ingrediens på det italienske kjøkkenet, en essensiell ingrediens. 

Ved å blande tomater med salt og pepper, og deretter sile det til en klar juice, lagde hun sin egen tomatjuice til cocktailen. En ting som er viktig for både Christina og Olivia er å redusere mengden av avfallet vi produserer. Derfor ble restene fra juicen brukt til å lage garnityr. 

Det var ikke bare tomatjuice Christina lagde selv. Hun lagde også en egen vermut, som er en sterkvin som er smakstilsatt med aromatiske urter og krydder. I tillegg ønsket hun å trekke inn lokale produkter fra Bologna, og slik kom Amaro Montenegro med på ingredienslisten. Amaro Montenergo ble laget i Bologna i 1885 av Stanislao Cobinach. Det var derimot først i 1896 at den fikk navnet Amaro Montenergro etter Prinsesse Elena fra Montenegro som giftet seg med den italienske kongen, Vittorio Emanuele den tredje. En kongelig drink, med andre ord!

Highball il Bolognese er frisk og lett, men fortsatt kompleks og full av smak. Alle ingrediensene er der for en grunn og med en mening. For det visuelle uttrykket ble cocktailen servert i et smalt, avlangt glass som minner om formen til de kjente Asinelli-tårnene i Bologna (som du ser bilde av på menyen til Olivia Storgata). Og sånn gikk det til – Bologna i et glass, av Christina Slavova. Tusen takk for inspirasjon og prat, Christina!

Flere innlegg