Med hjerte for pizza

Pizza er selve hjertet i Olivia. Du har kanskje lagt merke til at vi har åpent pizzakjøkken i alle våre restauranter slik at du kan studere pizzakokkene i aksjon? Det er ikke uten grunn. Å lage italiensk pizza er et mesterverk i seg selv og pizzaiolo er et yrke som kommer med mye stolthet.

Det finnes forskjellige typer pizza i Italia, men de man kanskje hører mest snakk om er romersk pizza og napolitansk pizza. Napolitansk pizza er lett gjenkjennelig med sine store, tykke skorper, mens romersk er syltynn hele veien. Grunnen til at napolitansk pizza får mer skorpe har rett og slett bare å gjøre med hvor langt ut man legger saus og topping på pizzaen. Hos oss serverer vi romersk pizza med sprø, tynn bunn bakt i steinovn. En annen kjent pizzaspesialitet fra Roma er pizza al taglio, mindre pizzastykker der deigen har vært i arbeid i minst 48 timer før den serveres. Dette gjør at den blir sprø og luftig og enklere å fordøye. Denne typen lager vi på vår italienske café Pronto di Olivia, og passer perfekt for deg som vil ha noe enkelt og godt i hånden.

En ting vi er ekstra stolte av er at vi kan lage alle pizzaene våre med glutenfri bunn, med deig som vi har jobbet lenge med å perfeksjonere. Da er det veldig hyggelig å høre fra gjester med intoleranse eller allergi at det er en av de beste glutenfrie pizzaene de har smakt!

Og med 16 forskjellige typer topping – med alt fra tomatsaus og sopp, til sterke salamier og hvit bunn – vegetar og veganske alternativer – er vi ganske sikre på at alle skal finne noe de liker hos oss. Ta en titt på menyen vår for å finne din favoritt.

 

Flere innlegg