Den perfekte starten

Det er ikke bare gode råvarer som er viktig for oss når det kommer til mat, men også den italienske kulturen rundt et måltid. Som i en stor italiensk familie elsker vi å samle mange rundt bordet, der god mat er til for å deles. Antipasto er det italienske ordet for forrett, og betyr helt bokstavelig «før måltidet». Meningen er å vekke appetitten og skape stemning og godt humør før hoveddelen av måltidet – man må jo bare elske italienere.

Tradisjonene for antipasto varierer fra region til region, med fokus på de forskjellige råvarene de spesialiserer seg på her og der. Hvis du noen gang reiser på kryss og tvers i Italia vil du derfor oppleve at det finnes mange varianter, men også klassikere som går igjen på menyene. Men uansett hvor i landet du befinner deg er poenget alltid det samme: å skape god stemning rundt bordet så raskt som mulig.

På menyen vår har vi satt sammen flere småretter som passer perfekt å dele – og på den måten kan man oppleve litt av alt det beste Italia har å by på.

Nå er det bare å velge og vrake… hvilke retter havner på bordet ditt neste gang? Buon appetito!

Flere innlegg