Bellini in società

Bellini – en klassiker på alle italienske drinkmenyer… og det eneste som er mer sjarmerende enn selve cocktailen er historien bak.

DSC04236Den første bellinien ble mikset for mellom 70 og 80 år siden av Giuseppe Cipriani på berømte Harry’s Bar i Venezia. Historien om denne baren er en fortelling i seg selv; her vanket stamgjester som blant annet Ernest Hemingway og Humphrey Bogart i sin tid, og i 2001 fikk stedet status som nasjonalt landmerke (!) av det italienske departementet for kultursaker. Dersom du befinner deg i Venezia noen gang anbefaler vi virkelig å stikke hodet innom – og bestille en Bellini, naturalmente.

Historien om Ciprianis Bellini sier at den vakre solnedgangsfargen minnet Cipriani om nyanser i favorittmaleriene hans av den venetianske kunstneren fra 1400-tallet, Giovanni Bellini – é voilà, sånn ble navnet til. Drinken består av tørr prosecco og ferskenpuré, men den opprinnelige oppskriften har også en liten mengde bringebær- eller kirsebærjuice tilsatt for å gi den typiske rosé-effekten, eller solnedgangseffekten.

Etter hvert har drinken gått fra å være en venetiansk hemmelighet til en internasjonal superstjerne. Vi har alltid bellini på menyen, men for oss er bellini synonymt med italiensk sommer, og derfor gjør vi litt ekstra stas på den på sommerhalvåret. Siden vi liker å samle gode venner til en drink har vi satt sammen bellini in società – bellini to share, som dere mikser selv på bordet sammen. Dere får prosecco, ferskenpuré, bringebærpuré, appelsinjuice og friske bær til bordet og lager deres versjon av Ciprianis bellini og Harry’s Bar på Olivia. Går du for den klassiske oppskriften, eller mikser du din egen versjon?

Cin cin!

Flere innlegg