Vi har spleiset to italienske favoritter!

Aperitivo: Parma speciale

16. august – 5. oktober

Det er mye vi kan lære av italienere når det kommer til kultur og mattradisjoner, og aperitivo er helt klart en av disse tingene. Timene etter jobb og før middag gjør italienere til en magisk stund med venner; man samles til en drink, gode samtaler og litt snacks for å vekke appetitten før dagens viktigste måltid: middagen. Nå har vi spleiset to av våre italienske favoritter: aperitivo og Prosciutto di Parma!

Helt siden romertiden har Prosciutto di Parma blitt produsert og modnet i det tradisjonelle området rundt Parma, nord i Italia. Skinken er 100% naturlig og inneholder ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. For å få kronestempelet du kanskje kjenner igjen fra Parma-produkter må man følge strenge regler og prosesser, og skinken blir i dag fortsatt kun produsert med de fire opprinnelig ingrediensene: italiensk svin, salt, luft og tid. Tiden er spesielt viktig for den gode smaken og kvaliteten.

Grisene som brukes i produksjonen må være fra en av de ti sertifiserte områdene i nord- og sentral-Italia. Når det kommer til saltingen, som er et helt avgjørende steg for det ferdige produktet, må man være en Maestro Salatore, en salt-mester, for å utføre prosessen. Det er nøyaktige små mengder salt som blir brukt for å konservere skinken for å respektere balansen mellom salt og søtt. Det helt spesielle mikroklimaet i Parma-regionen er ideelt for tørkingen av skinken. Frisk luft fra nærmeste kyst blåser gjennom det landlige området; på veien påvirkes vinden av Apennines-fjellkjeden og vegetasjonen før den treffer Parma. Dette gir skinken den deilige sødmen som balanserer det salte. Skinken henger til hvile, riposo som de kaller fasen, i tre måneder og får stadig mørkere farge. Rundt syv måneder etter saltingen dekkes skinken med en miks av rismel, salt og svinefett (sugna) for å hindre at skinken tørker for raskt så den også kan modnes.

Parmaskinke er perfekt som snacks eller forrett til drinken – aperitivo på ekte italiensk vis! Fra 16. august til og med første uken i oktober inviterer vi til aperitivo: Parma speciale – denne gangen med ekstra fokus på nettopp: Prosciutto di Parma.

Våre retter med parmaskinke:

Antipasto all’Italiana
Tomat, mozzarella di bufala, Prosciutto di Parma, sterk salami, Parmigiano Reggiano, artisjokk, marinert og griller paprika, grønne oliven, pesto genovese, focaccia
275,-

Aperitivo Parma
Prosciutto di Parma, stracciatella, Parmigiano Reggiano, oliven og grillet brød
259,-

Pizza parma ai pomodori secchi
Mozzarella, Prosciutto di Parma, chèvre, soltørkede cherrytomater, ruccola, honning, pinjekjerner
259,-

Pizza Prosciutto di Parma
Tomatsaus, mozzarella, Prosciutto di Parma, pinjekjerner, ruccola, parmesan
255,-

Prosciutto di Parma e pane grigliato
Nyskåret Prosciutto di Parma med grillet brød
149,-

Velkommen til aperitivo Parma speciale på Olivia Aker Brygge, Østbanehallen, Eger, Solsiden, Zachariasbryggen, Ole Bulls plass, Torget, Storgata, Ramsalt og Vågen: onsdager kl. 15–19 til og med 4. oktober

Olivia Tjuvholmen: torsdager kl. 15–19 til og med 5. oktober

Benvenuti!